Personalets favoritter - Tina

Tina, som er voksenbibliotekar, anbefaler Lone Franks nye bog "Størst af alt. Om kærlighedens natur".

Lone Franks nye bog om kærlighedens væsen, er en af de 10 nominerede til Læsernes Bogpris 2021 - og det kan jeg godt forstå!

Lone Frank er videnskabsjournalist og formidler naturvidenskabelige emner - og har en ph.d i neurovidenskab. Hun er fantastisk dygtig til at formidle naturvidenskabeligt stof, samtidig med at hun er yderst selvkritisk og ofte bruger sig selv som undersøgelesobjekt!

Denne gang er turen kommet til en undersøgelse af, hvordan vi kan forstå kærligheden set fra et naturvidenskabeligt perspektiv.

Hvorfor overhovedet forsøge at skrive (endnu) en fagbog om kærlighedens natur? Udganspunktet er Lone Franks egen personlige oplevelse af at have mistet kærligheden - hun har pludseligt mistet sin mand til sygdom - og opdager at hun ikke har sat nok pris på kærligheden, og ikke har dyrket et netværk, der kan samle hende op i sorgen. 

Og på typisk Lone Frank-facon, går hun analytisk og undersøgende til spørgsmålet. Hun må finde ud af det på egen krop og på videnskabelig vis:  hvad vil det egentlig sige at elske og blive elsket?

Igennem interviews med internationale forskere og beskrivelse af forskningsresultater, spørger hun således ind til temaer som: findes "ægte" kærlighed og er der en soulmate til os alle? Findes der en ren biologisk kærlighed? Kan man selv vælge om man vil elske?  Hvilke former for kærlighed er der i vores samfund i dag - og er ensomhed og et lille netværk ikke blevet sygeliggjort?

Det er spændende og underholdende, men det mest rørende i bogen er Lone Franks samtaler med en psykolog, omkring hendes egne relationer igennem livet, til sine forældre og til sine mange mænd. Lone Frank er skeptisk, for hvad kan psykologien levere af empiriske data!? Men det er disse samtaler, der leder hende frem mod en slags erkendelse af at kærligheden ikke er en tilstand, men en handling - og at det er det man gør med den, som er vigtig.

Har du lyst til at læse bogen, så kan du finde den på eReolen som lydbog og ebog

 

Stem på din favorit til Læsernes Bogpris

hjemmesiden for Læsernes Bogpris kan du læse om de 10 nominerede bøger og stemme på din favorit. Du kan stemme til og med den 4. april.
 

Lone Frank: Størst af alt : om kærlighedens natur GennemseGennemse
  • Bog

Størst af alt : om kærlighedens natur

Af Lone Frank (2020)
En analyse af kærlighedens væsen, der udfolder sig parallelt med forfatterens personlige kærlighedshistorie(r). Til a...
Læs mere