Tølløse lokalarkiv

Her kan du læse om Tølløse Lokalarkivs samlinger og finde praktisk information før dit besøg.
Åbningstider Kontakt os Adresse

Tirsdag: 13-17
(Lukket fra 15. juli til 2. august 2024. Første åbningsdag efter ferien er tirsdag d. 6. august.)

Tlf.: 72 36 70 83
E-mail: tollose-arkiv@holb.dk
Arkivar: Inge-Lis Madsen
Hjortholmvej 9
4340 Tølløse
(På Tølløse Bibliotek)

Det finder du på Tølløse Lokalarkiv
I arkivet kan du finde materiale fra de 5 sogne, der indtil kommunesammenlægningen i 2007 udgjorde Tølløse Kommune: Soderup, Kr. Eskilstrup, St. Tåstrup, Ugerløse og Tølløse sogne. Engang imellem laver vi også udstillinger, bl.a. i forbindelse med den landsdækkende Arkivernes Dag i november.

Vi har en stor samling af billeder og arkivalier – og tager gerne imod alt materiale, der har tilknytning til dækningsområdet.
Billedsamlingen, der p.t. indeholder ca. 18.000 fotos og omfatter såvel postkort og private fotos som pressebilleder, scannes og registreres i det landsdækkende arkivsystem, Arkibas. Det betyder, at de er søgbare og kan ses på www.arkiv.dk hjemmefra.
Det er også muligt at benytte en PC på læsesalen til at søge i. Arkivalierne, der bl.a. kan være personlige papirer, foreningsprotokoller, regnskabsbøger og ejendomspapirer, registreres også i Arkibas, men kan kun ses i åbningstiden.

Du kan købe fotokopier af arkivets materialer.

Tølløse Lokalarkiv gemmer lokalsiderne af Holbæk Amts Venstreblad / Nordvestnyt samt Dagbladet og ugeavisen Midtsjællands Folkeblad. Vi har også kortmateriale, bl.a. udskiftnings- og gamle sognekort.

I lokalsamlingen kan du finde bøger og andet trykt materiale fra området. Enkelte titler kan hjemlånes, men størstedelen kan kun benyttes på stedet. Vi forsøger at indsamle alt, hvad der udgives, også de lokale foreningers medlemsblade.

Find din slægt
Som slægtsforsker kan du få hjælp, hvis du er nybegynder eller er kørt fast i din søgning. Vi giver gerne gode råd og hjælper med at søge i diverse baser.

Følg os på facebook
Hver uge lægger Lokalarkivet et par billeder og en historie ud på arkivets facebook-side