Læseklubber og læsekredse

Er du bidt af at læse og vil du gerne dele dine læseoplevelser med andre? Så har Holbæk Bibliotekerne flere muligheder for at være med i vores læseklubber eller starte din egen læsekreds.

Bibliotekets læseklubber

Selvkørende læseklubber
Vi opretter løbende nye selvkørende læseklubber i Holbæk, Jyderup, Svinninge og Tølløse. Du henvender dig til vores kontaktperson, som finder en læseklub, hvor der er plads.

En selvkørende læseklub indebærer, at en bibliotekar hjælper klubben i gang. Herefter bestemmer I selv, hvad der skal læses og finder en tovholder. Holbæk Bibliotekerne sørger for lokale hvor I kan mødes.

Hvis du er interesseret, kontakt bibliotekar Stine Marie Mortensen stim@holb.dk
 

DR-Romanklub
Vi er også med i den landsdækkende DR Romanklub og har to klubber i Holbæk og én i Tølløse. Billet til hele sæsonen købes på biblioteket eller her på siden når klubben annonceres i vores arrangementsoversigt. Romanklubben styres af vores bibliotekarer.
DR Romanklub Holbæk mødes mandage i sæsonen.
DR Romanklub Tølløse mødes torsdage i sæsonen.

Tematiske læseklubber
Vi arrangerer jævnligt tematiske læseklubber, f.eks. faglitterære, klassiske romaner m.m. Disse læseklubber annonceres i vores trykte arrangementskalender samt på hjemmesiden (under kalender i menuen). Disse klubber kræver tilmelding.

 

Start din egen læsekreds

Sådan starter du en læsekreds
Hvis du vil starte din egen læsekreds, kan du med fordel blive oprettet som læsekreds på vores biblioteker i Holbæk, Jyderup, Svinninge eller Tølløse. Så hjælper vi med at bestille bøgerne til din læsekreds og læekredsen har en forlænget lånetid på fem uger.

Den ansvarlige for læsekredsen skal henvende sig personligt på biblioteket og medbringe det gule sundhedskort for at blive oprettet. Der laves et specielt lånerkort, som I herefter skal benytte ved bestilling og afhentning af bøger.

Læsekreds-bøger skal bestilles ca. 2 uger før I skal bruge dem. Den ansvarlige for læsekredsen afhenter de bestilte bøger samlet og fordeler dem til medlemmerne i læsekredsen. Bøgerne har en lånetid på 5 uger og kan ikke fornyes. Du kan kun bestille én titel af gangen til læsekredsen.

Forslag til læsekreds-bøger
På Holbæk Bibliotek har vi samlet en del færdige sæt af gode læsekreds-bøger som I er velkomne til at låne. Kontakt os gerne i udlånet, hvis du vil se disse eller høre mere om læsekredse.

 

Online læseklubber

Er du interesseret i at mødes med andre læseglade online? På litteratursiden.dk kan du finde læseklubber med forskellige temaer.

Læsekredse