Personalets favoritter - Amalie
Personalets favoritter - Amalie

Personalets favoritter - Amalie

10.02.21
Amalie, som er børne- og ungebibliotekar, anbefaler:

Opdagerklubben 1-3 af Bobbie Peers

Bøgerne om Opdagerklubben er nogle af de bedste børnebøger jeg længe har læst. Der er garanteret sjov, spænding og action, og masser af fantasi og forunderlige skabninger, som Piraya-pirater, robotskildpadder, Abekatte, Edderknopper og meget mere. De passer perfekt til en hyggelig højtlæsningsstund fra omkring 4-5 årsalderen, men kan også sagtens læses selv fra omkring 9 år og op. Man keder sig i hvert fald aldrig.

Ella opfinder en globus, der sender hende over i en anden verden, hvor hun møder drengen Felix, der er kaptajn på et luftskib, og nu sker der ting og sager. I første bog der hedder ”Skumfidusmaskinen” skal de finde ud af, hvorfor skumfidusmaskinen er i stykker, og det skal helst ske inden de skumle piraya-pirater dukker op. De vil nemlig stjæle skumfidusmaskinen, da den producere det allervigtigste brændstof, nemlig skumfiduser. I ”Skildpaddekanonen” havner Ella og Felix i ørkenen, hvor de skal finde ud af, hvem der står bag robotskildpadde angrebene. I ”Papegøjehelikopteren” ender de i junglen, hvor de skal finde papegøjehelikopteren som er forsvundet. Det er meget vigtigt at de finder den hurtigst muligt, for den er nemlig den eneste som kan transportere hvalnødderne ud til havet, og dette skal ske inden hvalnødderne sprækker og bliver til hvaler. Men det er ikke helt ufarligt. De er virkelig gode!

Opdagerklubben 1-3 kan lånes som lydbøger på eReolen og eReolen GO. Men når muligheden byder sig igen, så skynd jer at låne dem fysisk, for de har de skønneste illustrationer.