Personalets favoritter - Ane
Personalets favoritter - Ane

Personalets favoritter - Ane

03.02.21
Ane, som er voksenbibliotekar, anbefaler:

Om hundrede år: en sønderjysk familiekrønike af Anna Elisabeth Jessen

Anna Elisabeth Jessens debutroman er en stor familiehistorie fortalt fra skiftende perspektiver i hundrede nedslag - et kapitel for hvert år fra 1914 til 2014 frem mod genforeningen i Sønderjylland. Romanen følger en sønderjysk familie, børnenes opvækst, og de vilkår de vokser op under, som er præget af den store krig. Kvindehistorie og landbrugshistorie er ligeledes en vigtig del af fortællingen.

Det er en roman med skarpe tidsbilleder, der fortæller om menneskers skæbner og viser os, hvordan historien trækker sine spor op igennem tiden. Der er mange karakterer i bogen, men der er ingen løse ender, og til trods for de korte kapitler er karaktererne nuancerede og interessante. 

Sideløbende med udgivelsen udkom der en lige så fantastisk podcastroman i 100 korte episoder i samarbejde med DR. Fortællingen gøres levende med bl.a. lydeffekter og forskellige fortællerstemmer. Meget læseværdig bog og lytteværdig podcast.

Om hundrede år kan lånes både som ebog og lydbog på eReolen og podcasten findes på DR Lyd (eller dér hvor du normalt henter dine podcasts).