Personalets favoritter - Ane
Personalets favoritter - Ane

Personalets favoritter - Ane

19.05.21
Ane, som er bibliotekar, anbefaler:

Forårsoffer af Anders de la Motte

Sidste år, inden hele Danmark lukkede ned, var jeg så heldig at være med til Krimiens Dag Holbæk. Her lyttede jeg begejstret til en, for mig, ny skånsk forfatter - en ex-politibetjent, der skrev fra og om sin hjemegn (Skåne). Han virkede sympatisk, og hans krimier lød til at have en vis dybde.

Derfor har jeg det sidste år læst mig igennem Skånekvartetten, der består af fire fritstående krimier, der bærer en af årstiderne med sig. Jeg er ikke blevet skuffet! Den sidste Forårsoffer læste jeg med hjertet i halsen, for hvordan skulle det hele dog ende.

Historien foregår i to spor, 1986, hvor en 16-årig pige myrdes under omstændigheder, der minder om et ritual. Er hun forårsofferet, taget af Bladmanden, som en gammel myte fortæller? Mordet sker i en skov tilhørende et skånsk slot. Det er offerets stedbror, der dømmes for mordet og hele familien forsvinder derefter sporløst.

I det andet spor, 2019, får lægen Thea Lind interesse i denne familietragedie. Thea er flyttet ind på det skånske slot med sin mand David, der er vokset op på egnen, og har sine grunde til ikke at ville rive op i fortiden. Thea selv kæmper med traumer fra sit arbejde hos Læger uden Grænser, hvor hun har været udsendt.

En dag gør Thea et mærkeligt fund i et gammelt egetræ, hun finder en lille bladmand. Selvom flere prøver at stoppe hende, helmer hun ikke, før sandheden kommer for en dag. Hun ser mange lighedspunkter mellem den 16-årige piges og sin egen opvækst. Thea mener ikke, at sandheden omkring mordet er kommet frem, og hun tror heller ikke, at den unge pige var det eneste offer.

Det er en stærk krimi med psykologisk og historisk dybde. Den regionale tilknytning til Skåne er tilstede som en rød tråd, ligesom årstiden har stor betydning. Anders de la Motte skriver i et vedkommende sprog, og fortællingen har en gribende og spændende opbygning.

Hvis du har mod på at læse Forårsoffer på svensk, er den at finde på eReolen Global.

Materialer
Anders De la Motte: Forårsoffer GennemseGennemse
  • Bog

Forårsoffer

Af Anders De la Motte (2021)
Krimi om et rituallignende mord på en ung pige i nærheden af et gammelt slot i Skåne. En del år efter kommer der forn...
Læs mere