Jyderup lokalarkiv

Her kan du læse om Jyderup Lokalarkivs samlinger og finde praktisk information før dit besøg.
Åbningstider Kontakt Adresse

Mandag: kl. 14-17
(Lukket fra 15. juli til 2. august 2024. Første åbningsdag efter ferien er mandag d. 5. august)

Tlf.: 72 36 70 71
E-mail: jyderup-arkiv@holb.dk
Arkivar: Inge-Lis Madsen
Skarridsøgade 37
4450 Jyderup
(I kælderen på Jyderup Bibliotek)

Det finder du på arkivet
Vi tager imod alt materiale med relation til det område, der indtil kommunesammenlægningen i 2007 udgjorde Tornved Kommune, dvs. Jyderup, Holmstrup, Skamstrup, Frydendal, Mørkøv og Stigs Bjergby sogne.

Lokalarkivet har en samling på ca. 10.500 billeder (postkort, presse- og private fotos). De fleste er scannet og kan ses hjemmefra på www.arkiv.dk eller på vores læsesal, hvor du kan benytte vores pc. Vi har desuden en stor mængde arkivalier i form af bl.a. personlige papirer, foreningsprotokoller, regnskabsbøger og ejendomspapirer.

Det er muligt at købe fotokopier af arkivets materialer.

Arkivet gemmer avisudklip fra de lokale dagblade (Holbæk Amts Venstreblad / Nordvestnyt og Kalundborg Folkeblad), ligesom ugeaviserne Jyderup-Posten og Torsdags-Posten kan benyttes på stedet. Kortmateriale haves også, bl.a. gamle sognekort.

I lokalsamlingen kan du finde bøger og andet trykt materiale fra dækningsområdet. Vi forsøger at indsamle alt, hvad der udgives, også medlemsblade fra de lokale foreninger. Enkelte bøger fra lokalsamlingen kan hjemlånes, men de fleste er kun til brug på stedet.

Slægtsforskning
I Jyderup Lokalarkiv kan du som slægtsforsker få hjælp, hvis du er nybegynder eller er kørt fast i din søgning. Vi giver gerne gode råd og hjælper med søgning i diverse baser.

Følg os på facebook
Hver uge lægger arkivet et par billeder og en historie ud på vores facebook-side.