Om dette arrangement

Tid
17:00 - 19:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Lokalitet
Store sal
Målgruppe

At leve med psykisk vold

Medusa - et liv uden vold, Holbæk Krisecenter Medusa, Soroptimisterne Holbæk og Holbæk Bibliotek er vært for et arrangement om psykisk vold. Hvert år er der desværre mange tusinde, der bliver udsat for psykisk vold i en nær relation – det gælder både børn, unge og voksne

– det gælder både børn, unge og voksne. Den psykiske vold kommer til udtryk ved en systematisk nedbrydning og længerevarende kontrol og rammer den udsatte mindst lige så hårdt som fysisk vold. Psykisk vold kan dog være langt sværere at opdage, fordi den ikke kan ses på samme måde som den fysiske vold. Men det er stadigvæk strafbart at udøve psykisk vold. Medusa - et liv uden vold, Holbæk Krisecenter Medusa, Soroptimisterne Holbæk og Holbæk Bibliotek inviterer til en aften hvor vi få mere viden om volden og forhåbentlig bliver bedre til at spotte og forebygge den.

 

Program:

 

"Velkomst og introduktion til psykisk vold" ved Medusa - et liv uden Vold og Holbæk Krisecenter Medusa 

 

"Ingen Synlige tegn?" ved Psykolog Gitte Engelhardt, Holbæk Krisecenter Medusa

 

"Psykisk vold og andre voldsformer" ved Ph.d. i antropologi Bo Wagner Sørensen, forsket i kønsbaseret vold i mange år.

 

"Psykisk vold: Er en straffelovsparagraf løsningen?" ved Mathilde Worch Jensen, jurist og Ph.d.-stipendiat i strafferet ved Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet.