Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:30
Pris
30 Kr
Bibliotek
Målgruppe

De islandske sagaer

Aflyst / Udsat til et senere tidspunkt De islandske sagaer foredrag ved Jakob Kousgaard Mikkelsen

De islandske sagaer er hovedværker i verdenslitteraturen. Saga-håndskrifterne er fra 1300-tallet, men de fleste og bedste foregår i vikingetiden i de dramatiske århundreder omkring kristendommens indførelse i Island ved lov i år 1000. Sagaerne er helt enestående kilder til det store kulturmøde og religionsskifte i Norden, hvor kristendom afløste asatro. Men sagaerne fortæller ikke kun om fortiden. De kaster et tankevækkende skær over nutiden og kan lære os meget – om os selv. Om hvad vi var dengang, og hvad vi er blevet i dag. De store sagahelte ville ikke føle sig hjemme i dag, men vi kan for en stund godt føle os hjemme hos dem. Storagtige som de er i alle livets forhold: store i slaget, store i munden – og ærekære som ingen andre.

Onsdag den 20. januar kl. 19 på Holbæk Bibliotek vil Jakob Kousgaard Mikkelsen gøre os klogere på disse gamle og fascinerende beretninger.

Billet á 30 kr. kan købes på Holbæk Bibliotekerne eller via hjemmesiden her.  

Materialer

GennemseGennemse
  • Bog

Nordiske myter og sagn

Af Vilh. Grønbech (2019)
Moderne gendigtning af det danske og norsk-islandske sagnstof og af vikingetidens mytedigtning
Læs mere
GennemseGennemse
  • Ebog

Den islandske litteraturs historie - tillige med den oldnorske

Af Finnur Jónsson (2019)
Gennemgang af den oldnorske og oldislandske litteraturs historie i perioden 800-1400. Med et kapitel om perioden fra ...
Læs mere