Rødhætte i skoven
Rødhætte i skoven

Rejs med til eventyrets verden

I DRs julekalender "Den Anden Verden" ser vi Brødrene Grimms eventyr fortalt på ny. Det er derfor blevet tid til at rejse til eventyrernes verden og opleve historierne selv.

Du kan starte din rejse på biblioteket, hvor der findes mange forskellige udgaver af Brødrene Grimms eventyr. Find dem i billedbøger, både Disneys udgaver, og de mere mørke og flotte som Snehvide illustreret af henholdsvis Pia Thaulov og Bejamin Lacombe.

Rejs til verdner hvor eventyrerne er anderledes, men stadigvæk de samme, som i Neil Gaimans fantastiske graphic novel 'Søvn og Torne'. Her drager den unge dronning, med hår så sort som ibenholt, af sted for at stoppe en forbandelse og kommer frem til et slot, dækket af torne, hvor en smuk ung kvinde ligger i en dyb søvn. 

Eller tag på en rejse i alle Brødrene Grimms eventyr i samlede værker som  'Eventyr for børnene og hjemmet' eller læs de samlede eventyr på nettet her.

Brødrene Jacob og Wilhelm Grimm​

De to lærde brødre Jacob og Wilhelm Grimm har med deres Kinder- und Hausmärchen (1812-15) inspireret en verdensomspændende interesse for indsamling, udgivelse og studier af folkeeventyr.

Grimms eventyr er en populær betegnelse for verdens mest berømte og indflydelsesrige eventyrsamling.

Læs mere om Brødrene Grimm i 'Den Store Danske'. 

Den Anden Verden

Julekalenderen 'Den Anden Verden' følger tvillingesøstrene Anna og Sara, der tager de første skridt ind voksenverdenen. I julekalenderen genskabes flere af Brødrene Grimms eventyr. Julekalenderen sendes hver aften fra 1.-24. december klokken 19.30 på DR1.

GennemseGennemse
  • Bog

Klassiske eventyr

Af J. L. K. Grimm, W. K. Grimm (2016)
Læs mere
GennemseGennemse
  • Billedbog

Askepot (Ill. Pia Thaulov)

Af J. L. K. Grimm (2000)
Billedbog. Askepots mor dør, og da hendes far gifter sig igen er det med en ond kvinde, der har to ligeså onde døtre....
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Samlede eventyr

Af J. L. K. Grimm (2006)
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Søvn og torne

Af Neil Gaiman (2015)
En søvnforbandelse spreder sig i eventyrland. En ung dronning, med hår så sort som ibenholt, drager afsted for at sto...
Læs mere