Personalets favoritter - Læsernes Bogpris: Signe
Personalets favoritter - Læsernes Bogpris: Signe

Personalets favoritter - Signe

19.03.21
Afstemningen til Læsernes Bogpris 2021 er i gang. Vores kulturmedarbejder Signe har læst en af de nominerede titler:

Meter i sekundet af Stine Pilgaard

METER I SEKUNDET læste jeg med stor begejstring med min bogklub i sommers. Vi havde alle leet undervejs i læsningen, men også efterfølgende været eftertænksomme.

Det er nemlig dét, Stine Pilgaard kan med sin genreoverskridende roman om at prøve at høre til. Om det så er i landsbyen, mødregruppen eller i trafikken, man vil passe ind i, så er der nogle gængse regler og omgangsformer, som den kvindelige hovedperson er akavet i, og finder det svært at lære og indordne sig efter. Samtidig har hun en brevkasse, hvor hun paradoksalt nok hjælper læsere i selv samme regler og omgangsformer!

På bagsiden af romanen fornemmer man allerede humoren:

”En ung kvinde flytter til Vestjylland”, og spørgsmålene melder sig. Hvordan taler man med sin købmand? Kan man stoppe verdens dårskab gennem en brevkasse? Hvad tænker vestjyderne på i pauserne mellem deres sætninger? Hvordan slår man en barnevogn sammen? Hvorfor er højskoleeleverne så glade, og hvad er det, de vil i Velling?

Har du også læst Stine Pilgaards skønne roman og genkendt dig selv i nogle af hovedpersonens akavede forsøg på at passe ind?

Hør Stine Pilgaard selv præsentere sin bog i sin forfatterhilsen:

Læs/lyt bogen på eReolen.

Har du allerede læst bogen og synes den er lige så god som jeg? Så skynd dig ind at stemme på den her.

Materialer
Stine Pilgaard: Meter i sekundet : roman GennemseGennemse
  • Bog

Meter i sekundet : roman

Af Stine Pilgaard (2020)
En humoristisk roman om en ung kvinde, der (modvilligt) involveres i højskolelivet i Vestjylland, hvor hendes bulderb...
Læs mere