Personalets favoritter - Piet

07.05.21
Piet, som er biblioteksleder, anbefaler:

Carmine Street Guitars af Ron Mann

En dokumentarfilm, der følger guitarbyggeren Rick Kellys arbejde og hverdag i guitarforretningen Carmine Street Guitars i New York.

Filmen holder et roligt tempo, der stille, men levende henover 5 arbejdsdage tegner et billede af en verden med guitarer, kendte musikere og et liv i New York. Guitarbyggeren Rick og ikke mindst hans unge assistent, der bestemt ikke passer ind i forestillingen om en instrumentmager, bygger guitarer ud af gammelt træ, fra New Yorks gamle bygninger. Det er disse guitarer, der er de egentlige stjerner i filmen – også selvom folk som filmskaberen Jim Jarmusch og guitaristen i The Roots Kirk Douglas kommer forbi guitarbutikken.

Min egen interesse for musik og min fortid som guitarist, var det der gjorde jeg så filmen, men jeg synes den kan anbefales bredt, da både atmosfæren i filmen og guitarbyggerens meget ”old-school” tilgang til verden er både tankevækkende og underholdende.

En lille hyggelig dokumentar fra 2018, der bestemt kan anbefales.

Carmine Street Guitars kan ses på Filmstriben.