Personalets favoritter - Mette
Personalets favoritter - Mette

Personalets favoritter - Mette

14.06.21
Mette, som er bibliotekar, anbefaler:

Nattergalen af Kristin Hannah

Nattegalen synger hver aften udenfor mit vindue tæt på Holbæk Fælled og får mig til at tænke på en smuk, tragisk og spændende læseoplevelse jeg havde for et lille stykke tid siden.

Nattergalen foregår i 2 parallelle spor. Vi følger Vivienne, fra den rolige landsby Carriveau, hun har netop har sendt sin mand til fronten, men er fortrøstningsfuld om at krigen ikke bliver for slem. Tyskerne vil det dog anderledes og pludselig er landsbyen besat og en tysk officer tager bolig hos Vivienne og hendes datter - og hun må leve tæt sammen med fjenden eller miste alt.

Viviennes søster Isabelle bor i Paris er en anarkistisk 18årig med ungdommens mod og idealer intakt. Isabelle ender efter et kærlighedsforhold hos den franske modstandsbevægelse og risikerer liv og lemmer for at redde andre.

Historien om de 2 kvinders forskellige vej gav for mig et hidtil ukendt blik ind på kvindernes krig i Frankrig OG en smuk og tragisk historie om 2 søstres kærlighed til hinanden.

Nattergalen kan lånes som e-bog på eReolen.

Materialer
Kristin Hannah: Nattergalen GennemseGennemse
  • Bog

Nattergalen

Af Kristin Hannah (2016)
Nazisternes besættelse ændrer livet for de to franske søstre Isabelle og Viviane. På hver deres måde må de klare live...
Læs mere