Personalets favoritter - Kenneth
Personalets favoritter - Kenneth

Personalets favoritter - Kenneth

10.05.21
Kenneth, som er bibliotekar, anbefaler:

Sidste tog til London af Meg Wait Clayton

Er du en hund efter gode historiske romaner, som har en hjerteskærende og gribende historie, og hvor du samtidig bliver klogere på nogle ekstreme historiske kendsgerninger, så er romanen Sidste tog til London af Meg Waite Clayton lige noget for dig.

I bogen vil du møde onde nazister, en formidabel hollandsk kvinde og et par højtbegavede børn. Denne særdeles velskrevet bog fortælles i flere spor og handler om indsatsen for at redde 600 jødiske børn ud af Wien i 1939. I bogen møder vi den velhavende jødiske dreng Stephan Neuman, hvis familie mister alt efter Nazitysklands anneksion af Østrig i 1938. Hans veninde Zofie-Helena er ikke jødisk, men da hendes mor er journalist på en avis, der skriver kritisk om nazisterne, bringes hun og hendes børn i en ugunstig situation.

Sideløbende i Holland, følger vi Truus Weijsmuller, som foretager farlige rejser til Tyskland, for at smugle jødiske børn med sig til Holland. Da situationen for jøderne i Østrig bliver voldsom forandret, sender man ”tante Truus” til Wien for at forhandle med SS-obersturmführer Adolf Eichmann om muligheden for at sende jødiske børn med tog til London.

Bogen er baseret på den sande historie om de såkaldte Kindertransporter, som var en organiseret hollandsk redningsindsats overfor næsten 10.000 overvejende jødiske børn fra Tyskland, Østrig, Tjekkoslovakiet og Polen, der fandt sted i tiden op til krigsudbruddet i 1939. Både Truus Weijsmuller og Adolf Eichmann er autentiske personer fra krigens tid.

Sidste tog til London fortæller om et grusomt kapitel i historien om 2. Verdenskrig. Bogens beskrivelser af jødernes situation i Wien er uafrystelig læsning. Der venter dig en stor læseoplevelse, hvis du har smag for historiske romaner.

Materialer
GennemseGennemse
  • Bog

Sidste tog til London : roman

Af Meg Waite Clayton (2020)
Geertruida Wijsmuller-Meijer, kaldet Tante Truus, sætter livet på spil for at redde jødiske børn ud af Tyskland og Øs...
Læs mere