Personalets favoritter - Læsernes Bogpris: Birgitte
Personalets favoritter - Læsernes Bogpris: Birgitte

Personalets favoritter - Birgitte

19.03.21
Afstemningen til Læsernes Bogpris 2021 er i gang. Vores bibliotekar Birgitte har læst en af de nominerede titler:

Rampen af Jesper Stein

Rampen er en stærk og barsk, men også respektfuld fortælling om Jesper barndom og opvækst i et akademikerhjem i Risskov i 70’erne.

Forældrenes skilsmisse, hvor faderen, gymnasielærer og anmelder Finn Stein Larsen forlader familien til fordel for en elev, bliver traumatisk for alle, og ikke mindst for Jesper, som moderen bruger som sin fortrolige.

Bogen beskriver familiens opløsning og de dybe spor skilsmissen trækker ind i familiens videre liv. Jesper Stein ser tilbage på forløbet som voksen og efter selv at have været igennem skilsmisse og misbrug. I det perspektiv formår han netop at give os et nuanceret indblik i, hvor stor en betydning vores baggrund og livssituation har for, hvordan vi reagerer i krisesituationer.

Jesper Stein forsøger at slutte fred med sig selv og sin barndoms oplevelser, og beskriver processen så godt at man som læser næppe kan undgå at blive dybt bevæget undervejs. En smuk og gribende roman, som jeg varmt kan anbefale.

Hør Jesper Stein selv præsentere sin bog i sin forfatterhilsen:

Læs/lyt bogen på eReolen.

Har du allerede læst bogen og synes den er lige så god som jeg? Så skynd dig ind at stemme på den her.

Materialer
GennemseGennemse
  • Bog

Rampen : roman

Af Jesper Stein (2020)
Romanbiografi af og om krimiforfatteren Jesper Stein, og i særdeleshed om hans forældre og deres skilsmisse og de vol...
Læs mere