Gry Jexen
Gry Jexen

Gry Jexen vinder Læsernes Bogpris 2022

28.03.22
Vinderen er fundet...

I “Kvinde kend din historie” giver historiker Gry Jexen et indblik i nogle af de vigtigste øjeblikke og personer i den danske kvindehistorie.

I hyldesttalen til Gry Jexen sagde næstformand for Ordkraft, Kirsten Boelt, blandt andet:
“Bogen Kvinde kend din krop havde en kæmpebetydning for kvinderne tilbage i halvfjerdserne, for kvinders selvbevidsthed og i det hele taget samspillet mellem mand og kvinde. Jeg ved det – var jo en del af datidens kvinder.

Den samme betydning får dagens prisvindende bog, fordi den skriver om stærke og markante kvinder, og fordi den på samme tid skriver om vilkårene generelt for kvinder gennem tiden.
Kvinde kend din historie er en vigtig bog! - som formidler en nødvendig viden på en lettilgængelig og spændende måde – den river læserne med ind i historien om disse fantastiske kvinder. Sætter danskernes historien i et nyt perspektiv når kvinderne bliver tydelige og får en stemme.”

Litteratursiden skriver om bogen:
Kvinde kend din historie” er en bog om de kvinder, der måtte bryde med normerne for at udleve deres drømme, en bog om de kvinder, der har banet vejen for den moderne kvindes muligheder – og Jexen har med sin ’Kvinde kend din historie’ endelig givet dem en plads i historiebøgerne. Jexen har udvalgt 50 kvinder, der har gjort sig bemærkede indenfor forskellige områder, og kastet lys på dem, der i mange år er blevet holdt tavse på trods af at levere et stykke vigtig Danmarkshistorie. Læs mere på Litteratursiden.

Om prisvinderen
Gry Jexen er cand.mag. i historie og pædagogik & uddannelsesstudier. Hun har arbejdet med historieformidling i en årrække, er selvstændig podcast-vært, forfatter, foredragsholder, tv-tilrettelægger og skribent, og står bag Instagram-profilen ”Kvinde kend din historie” og podcasten af samme navn.

Stort tillykke til Gry Jexen fra Danmarks Biblioteksforening og de danske folkebiblioteker og samarbejdspartnerne fra Litteratursiden og Ordkraft.

Du kan låne bogen på eReolen

Listen over tidligere vindere kan ses på db.dk/læsernes-bogpris

Materialer
Gry Jexen: Kvinde kend din historie : spejl dig i fortiden GennemseGennemse
  • Bog

Kvinde kend din historie : spejl dig i fortiden

Af Gry Jexen (2021)
Danmarkshistorien skitseres med 50 kvindeportrætter. Til alle, der interesserer sig for kvinders underrepræsentation ...
Læs mere