Kille og Kalle - en kulturbog til alle 5-årige

28.08.17
"Kom med Kille og Kalle på Kultur i Holbæk kommune" er en lille kulturbog der udleveres til alle 5-årige i Holbæk Kommune.

Bogen fortæller børn og deres forældre om kulturtilbud i kommunen. I denne måned får alle børn på 5 år udleveret bogen via deres daginstitution.

Om bogen
Bogen er skrevet af forfatter og læsevejleder, Mai-Britt Westi som står bag Læsefidusen, og den er illustreret af Dorte Pontoppidan Thyssen, der især er kendt fra billedbøgerne om Kamma. Både forfatter og illustrator er lokale.

Bogens handling er enkel. Her følges de 2 kaniner, Kille og Kalle, på besøg rundt på diverse kultursteder i Holbæk Kommune. Hvert opslag rummer muligheden for at besøge stedet “in real life”. Ved at vise bogen, som billet, kommer barnet nemlig gratis ind til et specifikt tilbud, der kan variere fra kultursted til kultursted.
På hjemmesiden: www.holbaek.dk/killekalle kan man klikke sig ind på kulturstedernes hjemmeside og se, hvilke “Kille og Kalle”-tilbud, der tilbydes. Man kan også følge kaninerne på deres vej rundt blandt kultursteder i kommunen. Og der findes en skabelon med Kille & Kalle i deres bil, som kan printes ud og give bogen en legende tilgang.

Idéen bag bogen…
...er at give børn og deres forældre kendskab til de varierede kulturelle tilbud i Holbæk kommune. Bogen er lavet, så det er nemt at tale med barnet om den by de bor i - og der er rig mulighed for blive inspireret, både til at fortælle historier, men også til at tage på besøg og opleve kulturlivet og dermed skabe nye, fælles fortællinger.

Køb bogen…
I år er det muligt for interesserede (uden 5-årige i husstanden) at købe bogen på Holbæk bibliotek for 30 kr. De sælges nemlig fra overskuddet efter uddelingen til de 5-årige - og kun  så længer lager haves.

Bogen er udarbejdet i et samarbejde mellem Fagcenter for Læring & Trivsel og Kultur & Fritid, Holbæk Kommune.