Børnebiblioteket - Holbæk Bibliotekerne

Indmeldelse af børn/unge

10.09.21
Fremover skal indmeldelse af lånere i alderen 0-17 år foregå online via forældres NemID.

Kan man fritages for NemID?
Alle borgere i danmark har et NemID, og det er via denne at man skriver under og dokumenterer hvem man er overfor det offentlige.

Fremover foregår oprettelse af børn og unge (i alderen 0-17 år) på biblioteket online med forælder/værges NemID. Ændringen sker i forlængelse af reglerne om GDPR, der stiller ny krav om dokumentation til biblioteket.

Reglerne er de samme som altid: Juridisk er man som forælder/værge ansvarlig for sit barn frem til det fylder 18 år. Det bekræfter man nu med NemID, når man opretter sit barn. Dit barn kan altså ikke længere selv blive oprettet uden en forælder/værge.

Når dit barn skal indmeldes, SKAL du derfor oprette dit barn online.
Klik her for at oprette dit barn

Er dit barn allerede oprettet?

Hvis dit barn allerede er låner kan du henvende dig hos personalet, som kan gå ind og slette dit barn hvis der ikke er hjemlån/udestående. Derefter kan du oprette dit barn på ny online med NemID.
Har dit barn hjemlån/udestående kan du først oprette barnet fra den 1. oktober.

Den 1. oktober blokeres alle eksisterende børn og unge (0-17 år), der ikke er oprettet med forælder/værges NemID. Er dit barn tidligere låner vil du derfor blive bedt om at oprette barnet online på ny. Vi fremsender mail/brev ud om dette i dagene op til den 1. oktober.

Reserveringer

Havde dit barn reservationer bliver de automatisk flyttet til det nye lånerkort. Der kan dog være lidt forsinkelse, da det sker manuelt. Hvis du har mistanke om at dine reservationer "hænger" i systemet, så kontakt os, så får vi kigget på det.

Lånerkort til børn

Hvis du ønsker at dit barn skal have et børne-lånerkort kan vi lave det i den betjente åbningstid på bibliotekerne. Medbring sundhedskort.

Vi beklager de gener det måtte medfølge, men det skal sikre at vi følger lovgivningen om GDPR.

Spørgsmål?

Har du spørgsmål eller brug for hjælp til oprettelsen, er du velkommen til at sendes os en mail eller ringe. Vores email er: holbib@holb.dk og tlf. 72363606.
Du kan, som forælder/værge, også møde op personligt på et af bibliotekerne i den betjente åbningstid, så kan vi guide dig igennem oprettelsen. Husk at medbringe dit NemID.