Store sal

Tjek ind på Hotel California - foredrag ved Thomas Ulrik Larsen

Som optakt til rockbandet The Eagles’ koncert i Royal Arena 10. juni tjekker musiker, journalist og foredragsholder Thomas Ulrik Larsen ind på et af rockmusikkens mest berømte hoteller, Hotel California.

Han fortæller med brug af musikeksempler og videoklip om The Eagles’ forvandling fra noget, der kunne ligne et velsyngende boyband til et fuldblods rockorkester med afsæt i country. I 1976, 200 året for USA's uafhængighedserklæring, udgav The Eagles mesterværket Hotel California, der kastede et særdeles kritisk blik på Amerika som en ung nation i forfald.

The Eagles tog lytteren med på en nedtur af hårde stoffer, brug-og-smid-væk-kultur i både underholdning og kærlighed og religiøs imperialisme. Musikalsk blev blandingen af country og rock – land og by, fortid og fremtid, romantik og rodløshed – essensen af The Eagles. Bandet, der tog navn efter Amerikas nationalfugl, var på samme tid fascineret og frastødt af Amerikas historie og myter