Benjamin Lamberth
Benjamin Lamberth

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:30
Pris
Gratis
Bibliotek
Lokalitet
Store sal
Målgruppe

Datahelten

"Vi er alle gidsler i den globale datakrig". Mød Benjamin Lambert i samtale om sin debutroman ”Datahelten".

Hvad skal der til for at være en datahelt? Bliv lidt klogere når den lokale forfatter Benjamin Lamberth præsenterer sin debutroman ”Datahelten” på Holbæk Bibliotek torsdag den 28. august kl. 19.

Om ”Datahelten”
Hvad gør en far, når hans datter kommer under angreb på internettet? Peter gør det eneste, han kan. Han går til analogt modangreb.
I kølvandet på hans hærgen møder vi de mennesker, der lever af den globale datakrig. Det bliver en skæbnesvanger nat, og læseren må snart spørge sig selv, hvad prisen er for at leve i en verden domineret af data.
DATAHELTEN er en højaktuel thriller, der lader sine karakterer løbe linen ud som forsøgskaniner i et verdensomspændende psykologisk eksperiment. Nøglen ligger i IT-gudernes algoritmer – vor tids bedst bevogtede hemmelighed.

Om forfatteren
Benjamin Lamberth er vokset op på øen Saltholm i petroleumslampens skær, som den ene af blot to fastboende familier. Benjamin udtaler ”Når vinden hylede over det golde landskab, isen afskar os fra fastlandet i månedsvis og der skulle spares på diselgeneratorens brændstof, fordybede vi os i bøgernes magi. Den tid skabte min kærlighed til den tankevækkende fortælling, som sidenhen har ført mig til at skrive romaner”. Benjamin Lamberth bor i dag i Odsherred og arbejder i dag som Udviklings- og marketingschef i Andelslandsbyen Nyvang i Holbæk.

Efter præsentation læser Benjamin Lamberth højt fra romanen og diskuterer temaet med Birgitte Haag Jespersen. Birgitte arbejder til dagligt med blandt andet datasikkerhed og de algoritmer der for eksempel er med til at styre bibliotekets materialevalg.