Slum på biblioteket?

27.12.18
Bibliotekar Birgitte Haag Jespersen var i november måned på studietur i Kenya som udsendt for Røde Kors. Det er der blandt andet kommet en udstilling ud af. Lige nu kan du se den på Holbæk Bibliotek.

Midt i det pæne og som regel velordnede bibliotek har der i denne tid indsneget sig et primitivt hjem og en lille handelsbod midt mellem pap og plastaffald. Alt sammen for at trække en lille bid af virkeligheden i Kenyas slumkvarterer ind som kontrast til vores priviligerede liv i Danmark.

Til daglig arbejder jeg som bibliotekar på Holbæk Bibliotek, men i november var jeg med Røde Kors på studietur til Kenya – og udstillingen er et forsøg på at dele nogle af de mange oplevelser derfra – og det jeg i hvert fald tog med hjem var den livsglæde og værdighed vi mødte, midt i al elendigheden.

Udstillingen kan opleves i december og januar på Holbæk Bibliotek.