Personalets favoritter - Læsernes Bogpris: Stine
Personalets favoritter - Læsernes Bogpris: Stine

Personalets favoritter - Stine

26.03.21
Afstemningen til Læsernes Bogpris 2021 er i gang. Vores bibliotekar Stine har læst en af de nominerede titler:

Gennem glasvæggen af Henning Jensen

En majdag i 1978 oplevede Henning Jensen et psykisk sammenbrud, der kom som et lyn fra en klar himmel i et lyskryds på Frederiksberg Allé. Han havde fået et angstanfald og uden en erfaring, der kunne fortælle ham hvor galt det kunne gå, forsatte han ufortrødent sit arbejde med prøver og forestillinger, indtil han endte i en regulær depression, som kom til at suge al livskraft ud af ham.

Gennem glasvæggen er en hypnotisk fortælling om en mands deroute og forfald til en tilstand af passivitet og dyp depressivitet uden kontrol over det mest basale i tilværelsen. Der er maleriske beskrivelser af outrere alternative behandlere, både højt uddannede og selvudnævnte eksperter, og deres katastrofale metoder indenfor behandling af psykisk sygdom.

Jeg er ikke den store læser af biografier, men Henning Jensens debut som forfatter er underligt dragende og fascinerer med en udrulning af et nærmet surrealistisk univers af mærkelige mennesker, der synes at vide bedst på bekostning af andres ve og vel.

Der er absolut ingen forfængelighed i fortællingen om at have depressionen som livsledsager. Det er en stærk og virkelig historie, om hvor langt man kan komme ud i sit sinds afkroge.

Hør Henning Jensen selv præsentere sin bog i sin forfatterhilsen:

Læs/lyt bogen på eReolen.

Har du allerede læst bogen og synes den er lige så god som jeg? Så skynd dig ind at stemme på den her

Materialer
Henning Jensen (f. 1943-01-05): Gennem glasvæggen GennemseGennemse
  • Bog

Gennem glasvæggen

Af Henning Jensen (f. 1943-01-05) (2020)
Skuespilleren Henning Jensen (f. 1943) oplevede i 1978 en svær depression, som det tog ham et år at komme sig over. O...
Læs mere