Personalets favoritter - Inger
Personalets favoritter - Inger

Personalets favoritter - Inger

11.02.21
Inger, som er biblioteksassistent, anbefaler:

Delano - en by i Georgia af Stuart Woods

Min mand fandt denne bog i vores lokale Røde Kors butik til en femmer. Glad var han for at genlæse den. Første gang var i 90`erne, men ”den holder” – sagde han.

Corona-nedlukning, hjemsendt fra arbejde og stort set løbet tør for fysiske bøger; nappede jeg den med.
 
Bogen er en historisk og socialrealistisk roman fra USA, som foregår i årene 1919 – 1962, hvor vi på godt og ondt følger livet i en lille by i sydstaterne. Bogen er en slags krimi, men giver også et fint tidsbillede af den samfundsmæssige udvikling og forandring som sker både politisk og socialt i den periode. Den viser også hvilken indflydelse mænd med magt har, og hvad de er i stand til at gøre og ikke mindst hvor svære kår fattige, sorte amerikanere lever under.

Bogen er inddelt i 3 tidsperioder, hvor vi følger en ny politimester i hver. Der er stor forskel på deres personlighed og selvopfattelse og det smitter selvsagt af på det lille samfund. Der er rigtig meget politik i den, men på ingen måde tung.Den er skrevet i et let og ligefremt sprog, der danner tydelige billeder på nethinden - næsten som en film. Den er faktisk også lavet som film til tv, men er desværre ikke tilgængelig.

For mig var denne bog en god læseoplevelse fordi den indeholder en spændende historie, er rørende, forfærdelig tragisk, overraskende,  men også sjov ind imellem.

Delano kan lånes som både ebog og lydbog på eReolen.