5 råd om at forebygge smitte

Info om coronavirus - Biblioteket er lukket

10.03.20
Information om coronavirus fra Holbæk Bibliotekerne.

Regeringen har mandag eftermiddag 23/3 afholdt pressemøde i Statsministeriet. For at afbøde og forsinke udbredelsen af coronasmitte i Danmark er offentlige institutioner, herunder biblioteker lukket. Lukningen er forlænget til og med mandag den 13/4.

Holbæk Bibliotekerne samt Holbæk Arkiverne holder derfor lukket til og med den 13. april. Det betyder at du ikke kan:

• Besøge Biblioteket i den betjente og selvbetjente åbningstid. det gælder Holbæk Bibliotek, Jyderup, Svinninge og Tølløse Bibliotek.
  • Hente reserveringer og aflevere materialer. Overskredne afleveringsfrister medfører selvfølgelig ikke gebyrer. Afhentningsfristen for reserveringer udskydes.
  • Alle arrangementer på Biblioteket er aflyst til efter påske. Har du købt billet vil du blive kontaktet med henblik på at få dine penge retur.
  • Bogen kommer-ordning. Aflyses ti lukkeperioden.
  • Bibliotek.dk har i perioden lukket for bestillinger.
  • Du kan IKKE bestille materialer på Holbæk Bibliotekernes hjemmeside eller app i lukkeperioden.
  • Holbæk Bibliotekernes mødesale er lukket og kan ikke benyttes i perioden.
  • Der er ikke advokatvagt/gratis retshjælp på Holbæk Bibliotek i lukkeperioden.
  • Der er ikke adgang til arkiverne i Holbæk, Jyderup og Tølløse, da de også holder lukket.

Vi arbejder i øjeblikket på at få overblik over situationen og melder løbende ud her på hjemmesiden og facebook.

Følg Sundhedsstyrelsens anbefalinger
Holbæk Bibliotekerne opfordrer til at følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger til at beskytte både sig selv og andre mod smitte:

1. God håndhygiejne: Vask dine hænder tit eller brug håndsprit.
2. Host eller nys i dit ærme eller engangslommetørklæde - ikke dine hænder.
3. Undgå håndtryk, kindkys og kram - begræns den fysiske kontakt.
4. Vær opmærksom på rengøring - både hjemme og på arbejdspladsen.
5. Vær opmærksom, når du er på steder med tæt kontakt til mange mennesker.

Læs mere på Sundhedsstyrelsen hjemmeside om coronavirus

Find flere aktuelle oplysninger om coronavirus på Holbæk Kommunes hjemmeside