Corona-virus

Bibliotekerne åbner igen delvist mandag den 18. maj

10.03.20
Holbæk Bibliotekerne glæder sig til at være med i fase 2 i genåbningen mandag den 18. maj som det er meldt ud af statsministeren.

Lige nu afventer vi mere præcise retningslinjer, så vi kan planlægge en sikker åbning.
Dette kan du dog forvente:

• Fra den 18. maj vil du igen kunne aflevere og låne materialer på alle 4 biblioteker: Holbæk, Svinninge, Jyderup og Tølløse.
  • Vi har tidligere meldt ud, at man selvfølgelig ikke får gebyrer for materialer, der er overskredet afleveringsdato – dette gælder stadig.
  • Der vil i forbindelse med genåbningen fortsat ikke blive afholdt fysiske arrangementer.
  • Holbæk Arkiverne kan kontaktes med spørgsmål pr. telefon (dog ikke i Jyderup eller Tølløse) og email.

Hvordan vi mere præcist kommer til at holde åbent, melder vi ud her på hjemmesiden samt facebook lige så snart det er muligt.

Indtil da er du velkommen til stadig at bestille en bogpose i vores ordning Bøger 2-go samt benytte vores digitale tilbud

Få hjælp af din lokale bibliotekar - vi er her stadig
Har du brug for hjælp fra en bibliotekar, kan du booke en tid. Vi kontakter dig pr. telefon eller video.
Book en tid her

Herunder kan du læse om de gældende begrænsninger, mens Holbæk Bibliotekerne stadig er lukkede pga. corona-virus.

I lukkeperioden kan du ikke:

• Besøge Biblioteket i den betjente og selvbetjente åbningstid. det gælder Holbæk Bibliotek, Jyderup, Svinninge og Tølløse Bibliotek.
  • Hente reserveringer og aflevere materialer. Overskredne afleveringsfrister medfører selvfølgelig ikke gebyrer. Afhentningsfristen for reserveringer udskydes.
  • Alle arrangementer på Biblioteket er aflyst til efter påske. Har du købt billet vil du blive kontaktet med henblik på at få dine penge retur.
  • Bogen kommer-ordning. Aflyses i lukkeperioden.
  • Bibliotek.dk har i perioden lukket for bestillinger.
  • Du kan IKKE bestille materialer på Holbæk Bibliotekernes hjemmeside eller app i lukkeperioden.
  • Holbæk Bibliotekernes mødesale er lukket og kan ikke benyttes i perioden.
  • Der er ikke advokatvagt/gratis retshjælp på Holbæk Bibliotek i lukkeperioden.
  • Der er ikke adgang til arkiverne i Holbæk, Jyderup og Tølløse, da de også holder lukket.

Følg Sundhedsstyrelsens anbefalinger
Holbæk Bibliotekerne opfordrer til at følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger til at beskytte både sig selv og andre mod smitte:

1. God håndhygiejne: Vask dine hænder tit eller brug håndsprit.
2. Host eller nys i dit ærme eller engangslommetørklæde - ikke dine hænder.
3. Undgå håndtryk, kindkys og kram - begræns den fysiske kontakt.
4. Vær opmærksom på rengøring - både hjemme og på arbejdspladsen.
5. Vær opmærksom, når du er på steder med tæt kontakt til mange mennesker.

Læs mere på Sundhedsstyrelsen hjemmeside om coronavirus

Find flere aktuelle oplysninger om coronavirus på Holbæk Kommunes hjemmeside