Sofie Malmborg vinder Bogforums Debutantpris 2020

29.10.20
Sofie Malmborg vinder Bogforums Debutantpris 2020 for sin roman "Bargums synder" - stort tillykke!

Hovedpersonen i romanen er den biografiske Henning Frederik Bargum (1733 - ca. 1800), som er en ambitiøs ung mand. Han er søn af en lærredskræmmer, og han kan ikke holde ud at tænke på, at han en dag skal overtage sin fars forretning. Han bor sammen med sine forældre og sine to brødre, Christian og Ludolf.

Den biografiske historie om Frederik Bargum udrulles i fuld fart. Han levede et dramatisk liv, hvor han, inden han blev rig ved slavehandel, var omkring at sy krinolinekjoler af hvalbarder og at starte en tobaksplantage.

Forfatteren har opsat velresearchede rammer i både København og Aabenraa, men også i Wien, Paris og Firenze. Frederik Bargum var en skånselsløs mand, der ikke var til at stoppe i sin jagt på rigdom. Og det er der kommet denne utroligt velskrevne historie ud af.

Læs mere på Litteratursiden.

Lyt til podcast, hvor Sofie fortæller om "Bargums synder", om hvordan en købmand blev til slavehandler. Du kan finde podcasten på eReolen.

Materialer
Sofie Malmborg (f. 1991): Bargums synder GennemseGennemse
  • Bog

Bargums synder

Af Sofie Malmborg (f. 1991) (2020)
November 1790. Efter 16 år i uvished, opdager Rebecca sine forældres navn og mange spørgsmål presser sig på. Hvorfor ...
Læs mere