Læsehunden Saxo - hvis dit barn har svært ved at læse

03.04.19
Har dit barn svært ved at læse - så mød læsehunden Saxo.

Hvad er en læsehund?
En læsehund er en venlig og børneglad hund, der motiverer børn til at læse ved at lytte tålmodigt og interesseret til alverdens historier. En læsehund er godkendt og certificeret til at arbejde på biblioteket med netop denne opgave.

En læsehund hverken dømmer eller retter på barnet men tilbyder roen og nærværet, der skaber tryghed og tillid hos barnet. En læsehund er med til at skabe en positiv og anderledes læseoplevelse og resultatet er øget læselyst og selvtillid.

Praktisk information
Det er gratis at modtage hjælp fra en læsehund. Læsehunden og dens ejer arbejder frivilligt og det er gratis for alle parter at deltage.

Vi mødes på Holbæk Bibliotek. Her er lavet en lille hunde-hyggekrog. Dit barn læser op af sin egen medbragte bog. Men der er selvfølgelig også mulighed for at låne en bog på biblioteket.

En læsestund varer 30-45 min. Tidspunktet for den ugentlige læsestund aftales med Læsehundens ejer. Dit barn læser højt for læsehunden i 20-30 min. og herefter hygger vi med sjove hundeøvelser og tricks.

Læseforløbet varer typisk 6 uger og  dit barn får et diplom når forløbet er slut.

Sådan tilmelder du dit barn:
Skriv en mail med information om dit barns navn og alder samt hvilket bibliotek eller læsehund I ønsker et læseforløb hos.
Skriv til: kontakt@laesehunde.dk

Præsentation af Holbæk Biblioteks læsehund Saxo og Annelise
Saxo er en Cairnterrier på 10 år og en travl herre, men en frisk og kærlig fyr der elsker at blive nusset og kælet for. Saxo kan nogle små tricks (især hvis der falder en godbid af) desuden er han også besøgshund på et plejehjem og lufter sin mor Annelise mange kilometer om ugen. Saxo og Annelise bor på landet med heste og 4 jagthunde.

Foreningen Læsehunde
Foreningen Læsehunde er en frivillig forening, som uddanner og certificerer læsehunde til biblioteker i Danmark.

Foreningen blev stiftet i 2014 af en gruppe fagpersoner indenfor  områderne bibliotek, undervisning, læsevejledning og hundetræning.

Du kan læse mere om læsehundene på Foreningen Læsehundes hjemmeside www.læsehunde.dk