Jens Andersen vinder Læsernes bogpris 2019

11.03.19
Jens Andersen vinder Læsernes Bogpris med biografi om Kim Larsen.

Der var noget for enhver litterær smag i årets nominerede bøger til Læsernes bogpris. Med prisen følger 100.000 kroner.

Selvfølgelig skulle det netop være portrætkunstneren Jens Andersen, der skrev Kim Larsens erindringer. Eller måske nærmere samlede og strukturerede dem, Larsen kunne jo selv. Jens Andersen er snarere pennefører, og man hører tydeligt Kims egen stemme gennem hele bogen.

Her kan du se de 10 nominerede bøger:

Kim Larsen - mine unge år af Jens Andersen
Historier fra glemmebogen. Kim Larsen ta´r albummet ned, med billeder af tiden der skred. Jens Andersen kigger med og tekst og tone smelter sammen som i Kims bedste sange.

Det sørgende dyr af Svend Brinkmann
Brinkmanns analyser af sorgens væsen med eksempler fra filosofien, litteraturen, teateret og billedkunsten giver stof til eftertanke.

Dagene er data af Lone Hørslev
Helstøbt og musikalsk digtsamling om vores moderne liv i en gennemdigitaliseret verden, hvor alle er online og hvor alt, vi oplever, dokumenteres på de sociale medier.

En dag vil vi grine af det af Thomas Korsgaard
Tues mor har fået en millionerstatning fra Patientklagenævnet, så der er råd til både kobberbryllup og charterrejse. Alligevel er der ikke meget at grine af i Korsgaards overbevisende toer.

De danske ministerier - Poul Schlüters tid 1982-1993 af Niels Wium Olesen
Et fagligt velfunderet og indgående portræt af Schlüter og hans tid og et væsentligt værk om dansk politik i perioden, hvor den seriøst interesserede læser vil blive meget klogere på det politiske spil.

Smaragdsliberen af Anne-Cathrine Riebnitzsky
Anne-Cathrine Riebnitzsky formår som få at skrive om store etiske dilemmaer, tro og religion, og hendes budskab er, at det er ikke religionerne eller det at tro på en gud, der er vor tids største problem, men måden hvorpå nogen bruger religion som påskud for onde handlinger.

Ravnenes hvisken - bind 3 af Malene Sølvsten
Hæsblæsende og fascinerende afslutning på Sølvstens fantasytrilogi. En mesterlig coming of age-historie om at tage ansvar, træffe valg og stå ved dem.

Kort over paradis af Knud Romer
Historien om Romers ungdom - studier, ensomhed og misbrug, årene som reklamemand med hurtige penge og mere misbrug, derouten og debuten som forfatter - er interessant læsning.

Kastevind af Alberte Winding
Ualmindelig fin barndomsskildring i et meget flot og sanseligt sprog.

Solar af Theis Ørntoft
Theis Ørntoft har fod på både sproget og speederen i sin debutromans sansebombarderende deroute. Hold kæft hvor er det bare godt håndværk!

Bag om prisen
Læsernes bogpris hylder det bedste fra litteraturens verden i det forgangne år. Litteratursiden samarbejder med Berlingske og Danmarks Biblioteksforening om prisen og har været med til at nominere de ti bøger.

Sidste år modtog Sara Omar prisen for 'Dødevaskeren'.

Oprindeligt skrevet af admin, Litteratursiden.