DR Romanprisen 2022
DR Romanprisen 2022

Christina Englund og Charlotte Weitze er nomineret til DR Romanprisen 2022

30.06.20
’Slugt og ’Rosarium’ er de to originale og perspektivrige romaner, der nu er udvalgt til læsning og diskussion i romanklubber over hele landet.

To romaner er nomineret til DR Romanprisen 2022. Slugt af Christina Engberg og Rosarium af Charlotte Weitze - stort tillykke!

Der er lagt op til samtaler om kunst, køn og klima, når bibliotekernes romanlæseklubber skal mødes og diskutere de to romaner til vinter. Bøgerne rummer masser af stof at tale om: Christina Englunds fascinerende kunstnerroman Slugt tegner et gribende portræt af den enestående amerikanske kunstfotograf Francesca Woodman, der tog sit eget liv som 22-årig, mens Charlotte Weitzes slægtsroman Rosarium i en vidunderlig blanding af magi og realisme stiller skarpt på, hvor tæt mennesket og naturen er forbundet.

Lån "Rosarium" på eReolen.

Vinderen findes på en ny måde
Både ’Slugt’ og ’Rosarium’ rummer en række sprængfarlige temaer at tale om i Romanlæseklubberne, som mødes om de to romaner til december og januar. Efter de har diskuteret alle seks nominerede romaner, bliver det ikke længere en jury, der peger på vinderen ud fra et finalefelt. Fremover er det nemlig alene stemmerne fra Romanklubberne, der afgør, hvem der vinder prisen.

Til september nomineres en roman mere, og inden december nomineres de sidste tre romaner til prisen. I juryen sidder Diana Bach, Mette Willumsen og Kåre Vedding Poulsen fra DR samt Lise Vandborg fra bibliotekerne og Litteratursiden.

Læs mere på Litteratursiden.

 

 

Materialer
Christina Englund: Slugt : roman GennemseGennemse
  • Bog

Slugt : roman

Af Christina Englund (2021)
Roman om den amerikanske fotograf Francesca Woodman, der voksede op i 1970'erne i New York og som tog sit eget l...
Læs mere
Charlotte Weitze: Rosarium : roman GennemseGennemse
  • Bog

Rosarium : roman

Af Charlotte Weitze (2021)
Eventyrlig og vidtvoksende slægtsroman om Johanne og de to døtre Lilly og Viola. Vi møder også pigen Esther, der har ...
Læs mere