Holbæk Bibliotek

Terrorens Kalifat - et foredrag om Islamisk Stat

29.01.18
Journalist og forfatter Deniz B. Serinci fortæller om Islamisk Stat

Foredraget går bag kulisserne hos Islamisk Stat. Deniz Serinci fortæller om IS’ opståen og udvikling, organisationens stærke mediebrug, dens store tilslutning og om verdenssamfundets – herunder Danmarks – indsats mod IS. Han har rejst i Irak og Syrien, hvor han har interviewet overlevende fra IS’ massakrer og fordri­velser og danske IS-terrorister. Sammen med disse interview giver han en grundig analyse af det, vi i dag ved om IS.

Foredraget belyser derudover, hvorfor Vestens – og Danmarks – muslimske unge drager til Mellemøsten for at slås for IS, ligesom den ser på, hvorfor befolkningerne i de erobrede områder i nogen grad støtter op om kalifatet.

Deniz B. Serinci er journalist og forfatter til flere bøger om Islamisk Stat (IS), er lige vendt hjem fra Mosul.

Forfatter til bogen "Terrorens kalifat – et indblik i Islamisk Stat" og "Slave i Islamisk stat".

Deniz kommenterer jævnligt på islamiske-relaterede emner i Deadline, P1, TV2News, osv.

Deniz Serinci, 32 år, bor i København, uddannet fra SDU og AU.

• ”Deniz Serinci er knusende dygtig til at formidle svært stof på en måde, så alle kan forstå det.” – Mads Brügger, journalist.

• ”Deniz’ viden om Mellemøsten er imponerende. Han har en helt usædvanlig begavelse og analytisk sans.” – Anne Sofie Allarp, udenrigsredaktør, Radio24Syv.

Mandag den 29. januar kl. 19 i den store mødesal.

Billetter à 50 kr kan købes på kommunens biblioteker eller via hjemmesiden.