Om dette arrangement

Lokalitet
Holbæk Bibliotek
Danmark
Tid
19:00 - 21:15
Pris
30 Kr
Bibliotek
Foredrag & debat

Foredrag: De glemtes hær

26.09.18
Foredrag ved forfatter og historiker Morten Møller på Holbæk Bibliotek onsdag den 26. september kl. 19.00

Morten Møller fortæller den både gribende og tankevækkende historie om frivillige danskere i Den Spanske Borgerkrig (1936-39). Omkring 500 danske mænd satte livet på spil i borgerkrigen, og minimum en fjerdedel blev dræbt under kampene i Spanien. Også holbækkere deltog i borgerkrigen.
Hvorfor drog de unge mænd af sted, hvad var det for rædsler, der mødte dem, og hvorfor er deres historie også vigtig i dag?
Foredraget er baseret på Morten Møllers anmelderroste bog De glemtes hær (1917)

”De glemtes hær” må være det nye hovedværk om de danske Spaniens frivillige. Det er ikke et helteepos -  i stedet har Morten Møller sat sig for at skildre bagsiden af den blodige konflikt, der var optakten til Anden Verdenskrig. Ud over det, er bogen et rent visuelt er et meget smukt værk og indeholder både billeder, kopier af de originale kilder og afskrifter af soldaternes personlige breve. Således at man har mulighed for også at stikke næsen i de historiske kilder og derved gøre historien levende og virkelig.

Morten Møller har tidligere modtaget prisen for årets historiske bog, det var med bogen ”Ellen og Adam – en fortælling om kærlighed og terror i Stalins Moskva”. Ud over det har han også modtaget Arbejderhistorieprisen og Søren Gyldendal prisen.

Du kan høre Morten Møller fortælle om de unge mænds skæbne ved fronten i den spanske borgerkrig på Holbæk Bibliotek onsdag den 26. september kl. 19. 

Billet à 30 kr. kan købes på Holbæk Bibliotekerne eller her på siden.

 

Reservér
  • Bog

De glemtes hær : danske frivillige i den spanske borgerkrig

Af Morten Møller (f. 1978) (2017)
Læs mere
Morten Møller (f. 1978): Ellen og Adam : en fortælling om kærlighed og terror i Stalins Moskva
Reservér
  • Bog

Ellen og Adam : en fortælling om kærlighed og terror i Stalins Moskva

Af Morten Møller (f. 1978) (2014)
Læs mere